mensen op kameel in de sahara
Grootste Woestijn ter Wereld: Dit is de Top 10
15 april 2022
curacao letters
Zoutpannen Curaçao: Bijzondere Beleving in Jan Thiel
29 april 2022
Alles tonen

Es Vedra Ibiza: Magie, Mythes en Magnetisme

es vedra ibiza

Ongeveer 2 kilometer ten zuidwesten van de kust van Ibiza ligt Es Vedra, een 400 meter hoge rots met een bijzonder verhaal. Dit natuurverschijnsel heeft vele mythes tot stand gebracht. Meer weten? In deze blog vertellen we je alles over dit magische stukje natuur.

Over Ibiza Es Vedra

Het Spaanse eiland Ibiza is voor elke vakantieganger een ware must om een keer te bezoeken. Naast prachtige relax vakanties kunnen fans van ecotoerisme hier ook hun hart ophalen. Wanneer je vakantie viert op Ibiza, is Es Vedra bezoeken een echte aanrader. Deze rotsformatie staat namelijk centraal in bijzondere mythes en verhalen. Daarnaast is het ook gewoon prachtig om naar te kijken. 

In de volgende alinea’s nemen we je mee langs de magie van dit eilandje. Ben je op zoek naar een heerlijke vakantie op Ibiza? Bij TUI zit je altijd goed!

es vedra ibiza eiland

Es Vedra Mythe

Es Vedra speelt een grote rol in diverse mythes en legendes. In de loop van de geschiedenis hebben veel verhalen over deze magische plek zich verspreid. Dit onbewoonde eiland lijkt dan ook een zekere aantrekkingskracht te hebben op iedereen die het ziet. Hieronder een aantal voorbeelden over beweringen die over Es Vedra gedaan zijn:

  • Deze rotsformatie zou meerdere malen bezocht zijn door aliens en UFO’s 
  • Verschillende mensen claimen dat ze kosmische krachten ervaren wanneer ze bij het eiland in de buurt zijn
  • Sirenen, halfgodinnen uit de Griekse mythologie, zouden hier geleefd hebben
  • De oude Egyptenaren zouden delen van Es Vedra gebruikt hebben om de piramides te bouwen

Dit is echter niet alles waar Es Vedra om bekend staat. Het eiland staat namelijk ook bekend om een mysterieuze connectie met Atlantis en zou daarnaast een magnetisch punt zijn. We duiken graag iets dieper in deze twee mythes.

Es Vedra Atlantis

De verzonken stad Atlantis is misschien wel de bekendste legende ter wereld. Atlantis dook voor het eerst op in de teksten van Plato en sindsdien kent de hele wereld de verhalen van deze verzonken stad. De bewoners van Atlantis zouden in een soort van paradijs geleefd hebben, totdat de stad overspoeld zou zijn geraakt door de zee. 

Veel mensen hebben geprobeerd Atlantis te vinden en niemand is het erover eens waar de stad zich zou bevinden. Is het de Atlantische Oceaan, ligt het in de zee bij Turkije of toch bij Antarctica in de buurt? Eén legende denkt het wel te weten: Atlantis ligt bij Ibiza en Es Vedra is het toegangspunt.

Sommige mensen geloven dat Es Vedra een restant is van Atlantis, waar andere mensen denken dat Atlantis juist tegenover Es Vedra ligt in een baai die moeilijk te bereiken is. Ondertussen zouden de magische krachten van deze rotsformatie de verzonken stad beschermen. Bijzonder, toch?

Es Vedra Magnetisch

Een ander Es Vedra verhaal dat rond gaat is dat het een enorm magnetisch krachtveld heeft. Sterker nog, dit eilandje zou de derde meest magnetische plek op onze hele planeet zijn. Zeelieden in de buurt van Es Vedra hebben volgens de verhalen problemen met navigatie, aangezien hun kompassen op hol slaan door het magnetische krachtveld. 

Er zijn mensen die beweren zelf dit magnetisme te kunnen voelen. Sterker nog, volgens deze legende is het magnetische krachtveld de reden waarom er zo’n bijzondere, open energie op het eiland Ibiza hangt.

Is deze Es Vedra Ibiza legende waar? Vraag het een inwoner van Ibiza en waarschijnlijk zullen ze je raar aankijken. Hoewel veel mensen deze claim maken, zien veel inwoners van het eiland dit als niet meer dan een mythe. Toch zijn er ook nog genoeg mensen die het tegenovergestelde beweren.

Tip: Ook bij Sunweb kun je prachtige Ibiza vakanties boeken.

Spiritualiteit op Ibiza

Voor veel mensen is Es Vedra spiritueel. Vooral kunstenaars en andere creatievelingen worden al eeuwen geïnspireerd door dit imposante stukje natuur. Ook zijn er mensen die geloven dat deze rots een connectie heeft met Shiva, een van de belangrijkste goden uit het hindoeïsme. Daarnaast zijn er veel mensen die deze plek (en de uitzichtpunten) gewoon als rustgevend en spiritueel ervaren.

zonsondergang es vedra

Wil je Es Vedra Bezoeken?

Hopelijk ben je er ondertussen van overtuigd dat je dit magische natuurverschijnsel in het echt moet zien tijdens je vakantie op Ibiza. Wil je Es Vedra bekijken? Dan zijn er meerdere opties. Natuurlijk kun je alleen op pad gaan en deze rotsformatie opzoeken, maar je kunt ook kiezen voor een Es Vedra tour. Je kunt de rotsformatie zelf niet bezoeken aangezien het een beschermd natuurgebied is, maar er zijn wel mogelijkheden om in de buurt uit te kijken op dit prachtige verschijnsel.

Ibiza Es Vedra Tour

Es Vedra Ibiza bezoeken is wel heel makkelijk als je een tour boekt. Hiervoor kun je terecht bij onder andere Tripadvisor, maar je kunt ook lokaal genoeg opties vinden voor een bijzonder uitje. Zo zijn er tours die je een wandelroute langs de natuur rondom het eiland laten maken, maar ook boot tours (bijvoorbeeld op een zeilboot) zijn immens populair. Het voordeel aan een tour op een boot is dat je wel heel dicht bij de rotsformatie zelf kunt komen. Zo kun je dus echt genieten van Es Vedra.

Tip: wil je een echt bijzondere tour doen? Kijk dan of je kunt kajakken rondom deze rotsformatie. Zorg er wel voor dat je altijd met een getrainde instructeur op pad gaat, want veiligheid staat natuurlijk voorop.

Uitkijkpunt Es Vedra

Ga je liever zelf op pad en wil je geen tour boeken? Ook dat is een optie. Speciaal daarvoor zijn er namelijk uitkijkpunten over dit magische stukje natuur. Vanaf deze punten aan de kust kun je heerlijk uitkijken over de rotsformatie. Vooral op een zonnige dag met een azuurblauwe lucht zorgt dit voor een magisch plaatje.

Om een Es Vedra uitkijkpunt te vinden, moet je wel weten waar je moet zijn. Je hebt een paar opties. Ten eerste kun je de borden naar Cala D’Hort volgen. Na een tijdje vind je een soort van parkeerplaats. Vanaf dit punt moet je met de voet verder. Je zult Es Vedra al snel in de verte zien verschijnen aan de horizon. Uiteindelijk zul je uitkomen bij een piratentoren die volgens veel mensen het mooiste uitzicht over de rotsformatie geeft.

Vanaf dit punt kun je je weg echter ook nog vervolgen naar een ander bijzonder uitkijkpunt: een ware hippie grot. Deze grot ligt op zo’n 10 minuten wandelen vanaf de piratentoren en is wat minder bekend bij de toeristen. In deze grot zijn veel willekeurige spulletjes achtergelaten door eerdere bezoekers. Als je in de buurt bent, is het ook zeker waard om vanaf de hippie grot over Isla de Es Vedra Ibiza uit te kijken.

Tip: Een kleinschalige vakantie op Ibiza is een unieke ervaring. Kijk hiervoor eens bij het aanbod van Eliza was here.

Zonsondergang Es Vedra

Wil je echt een magisch uitzicht beleven? Dan moet je een zonsondergang bij Es Vedra meemaken! Wanneer je rond deze tijd bij een van de uitkijkpunten staat, word je getrakteerd op een prachtig plaatje. Laat de rust over je heen komen en geniet van de prachtige natuur. Hieronder zie je een foto van zo’n zonsondergang. Zeg nou zelf, dat wil je toch in het echt zien?

es vedra

Algemene Tips voor je Bezoek

Als je zelf op pad gaat om de magie van dit stukje natuur te ontdekken, zorg er dan dan voor dat je goed voorbereid bent. Denk eraan om de volgende dingen mee te nemen:

  • Genoeg water
  • Eigen snacks, aangezien er geen tentjes of winkeltjes zijn waar je even vlug wat kunt halen
  • Zonnebrandcrème (blijf je altijd goed insmeren!)
  • Schoenen die fijn lopen

Ook is het mogelijk om in de buurt te zwemmen. Vrijwel het hele jaar door heeft het water hier een heerlijke temperatuur, dus wij kunnen het zeker aanraden. Wil je zo’n verfrissende duik nemen? Denk er dan natuurlijk wel aan om je zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

Es Vedra Ibiza Hotel

Ook overtuigd van een vakantie op Ibiza en wil je dicht bij Es Vedra zijn zodat je deze rotsformatie een bezoekje kunt brengen? Het grote voordeel aan Ibiza is dat het eiland niet al te groot is, waardoor eigenlijk het hele eiland goed bereikbaar is vanaf elk willekeurig punt. Je kunt dus overal op het eiland terecht als je dit magische stukje natuur zelf wil bezoeken. Wij raden zelf aan eens te kijken bij TUI en Sunweb, of bij Eliza was here als je kleinschalig wil genieten.

Zoek je toch specifiek een hotel dat dicht bij de Es Vedra rots ligt? Kijk dan eens naar de volgende hotels:

Tarida Beach (TUI BLUE Hotel)Bekijken>
Hotel Occidental Ibiza (Sunweb)Bekijken>
AxelBeach Adults Only (Booking.com)Bekijken>
Casa Ibicenca en Cala D’Hort (Booking.com)Bekijken>
Villa Can Kiva (Booking.com)Bekijken>
Villa Perla (Booking.com)Bekijken>
Studio Es Vedra (Booking.com)Bekijken>
Calador-Ibiza (Booking.com)Bekijken>
Petunia Ibiza Adults Only (Booking.com)Bekijken>
Casa Es Puig Redó (Booking.com)Bekijken>

Op Vakantie op Ibiza?

Welke verhalen en mythes over Es Vedra uiteindelijk waar of niet waar mogen zijn, één ding is zeker: wanneer je dit eiland op een prachtige zonovergoten dag ziet stralen, ga je haast in magie geloven. De Es Vedra rots Ibiza zelf bekijken is het dus dubbel en dwars waard. Maar naast deze rotsformatie is er natuurlijk nog veel meer leuks te doen en te ontdekken op Ibiza!

Op Ibiza vind je namelijk prachtige stranden, kun je heerlijk snorkelen of duiken in de lichtblauwe oceaan en vind je bruisende steden en sfeervolle dorpjes. Ibiza is ook een leuke bestemming als je wil overwinteren in Spanje en doei wil zeggen tegen de Nederlandse regen. Ook een workation op dit eiland is erg leuk. Zoek je een leuke vakantie op Ibiza? Kijk dan eens bij ons overzicht van onze duurzame reispartners. Zo kun je genieten van een welverdiende vakantie en ben je ook nog eens goed bezig voor mens en natuur! 

Natuurlijk kun je ook bij onze duurzame reispartners terecht als ergens anders ter wereld bijzondere natuur wil ontdekken (zoals bijvoorbeeld Elafonissi Beach op Kreta of de watervallen van Kroatië).

Ben jij van plan om Es Vedra Ibiza een keer te bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gdpr-image
Onze website gebruikt cookies om je de meest relevante ervaring te geven. Door deze website te gebruiken, geef je toestemming voor het gebruik van alle cookies.