anwb logo

√ Travelife Certified

√ CO2 neutrale reizen

Bekijk aanbod

ANWB

De ANWB, oftewel de Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond, werd in 1883 opgericht. Deze bond had in eerste instantie het idee om het fietsen in Nederland door middel van nieuwe fietspaden te bevorderen. Door de jaren heen is de ANWB uitgegroeid tot de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB waar je terecht kunt voor pechhulp, verzekeringen, kampeerproducten, lease auto's en natuurlijk vakanties. De ANWB biedt vakanties in alle soorten en maten aan. Dus of je nou een stedentrip wil maken, lekker wilt ontspannen of juist actief wil zijn, er is bij de ANWB keuze genoeg voor een heerlijke vakantie.

ANWB & Duurzaamheid

Er zijn veel voordelen wanneer je een vakantie boekt bij de ANWB. Naast het ruime aanbod, is het boeken gemakkelijk, krijg je goed advies en je kan je vakantie helemaal inrichten op jouw ideeën. En ben je nou lid van de ANWB dan kan je ook een mooie korting krijgen. Het grootste voordeel is echter dat de vakanties van de ANWB duurzaam zijn. Zo is de ANWB Travellife gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat de ANWB werkt met lokale partijen die inzetten op duurzaam ondernemen en helpen bij de ontwikkeling van duurzaam reizen. De ANWB streeft ernaar om jouw vakantie zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. De richtlijnen hiervoor heeft de ANWB gebundeld in hun 'Groene Ambitie 2025'. Dit zijn de doelen en ambities die de ANWB heeft om in de komende jaren te verduurzamen. Een aantal speerpunten zijn:

  • Het vervangen van het vliegtuig met de trein bij reizen tot 1000 kilometer
  • Mogelijkheid tot CO2 compensatie
  • Besteden van een deel van de reissom aan duurzame doelen
  • Bevorderen van de lokale economie, flora en fauna
  • De interne organisatie van de ANWB verduurzamen door CO2 te verlagen en te recyclen

De ANWB wil iedere reiziger een unieke ervaring bieden zonder dat deze schadelijk is voor mens en milieu en hoopt mensen te inspireren en te adviseren in het vinden van een duurzame vakantie. Zo kunnen de volgende generaties ook blijven genieten van al het moois van onze planeet

Bekijk het het volledige aanbod van ANWB