booking.com logo

√ Duurzame accommodaties

√ Duurzaam Reizen-badge

Bekijk aanbod

Booking.com Aanbod

Booking.com is een van de grootste spelers om de internationale markt voor vakantie accommodaties. De website biedt maar liefst meer dan 1 miljoen locaties aan om een overnachting te boeken. Of je dus dicht bij huist blijft of een verre reis maakt, er is altijd wel een geschikte accommodatie te vinden. Ook als je specifieke wensen hebt, kun je door middel van hun filters een mooie selectie met accommodaties vinden.

Booking.com Duurzaamheid

Gezien het zo'n grote speler is, is het alleen maar fijn dat je bij Booking.com makkelijk een duurzame vakantie kunt vinden. Je kunt hier alleen accommodaties boeken, wat inhoudt dat je je reis naar de accommodatie zelf apart moet regelen. Als je dit zo duurzaam mogelijk wil houden, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de trein te pakken of eens tussen onze andere duurzame reispartners te kijken.

Accommodaties bij Booking.com kunnen in aanmerking komen voor een "Duurzaam Reizen-badge". Booking.com wil duurzaam reizen op deze manier promoten en het de consument makkelijker maken om een duurzame accommodatie te vinden in hun ruime aanbod. Om in aanmerking te komen voor deze badge, moeten de accommodaties aan diverse duurzaamheidscriteria voldoen. Ze streven er dan ook naar om een universele maatstaf voor duurzaam reizen te creëren zodat de hele branche transparanter wordt.

Booking.com heeft, in samenwerking met diverse experts op het gebied van duurzaamheid, 32 concrete maatregelen geïdentificeerd die accommodaties kunnen helpen met verduurzaming. Deze maatregelen zijn onderverdeeld in 5 categorieën:

  • Afval
  • Water
  • Energie en broeikasgassen
  • Ondersteuning van lokale gemeenschappen
  • Bescherming van natuur

Het is dus wel duidelijk dat Booking.com hierbij verder kijkt dan alleen milieuvriendelijkheid: ook het menselijke aspect van duurzaamheid krijgt aandacht. Als een accommodatie al een van de wereldwijde duurzaamheidscertificaten heeft (die zijn goedgekeurd door onder andere de Global Sustainable Tourism Council (GSTC), het EU Ecolabel en Green Tourism), dan krijgt deze automatisch de Duurzaam Reizen-badge.

Booking.com Onderzoek naar Duurzaamheid

Booking.com is ook actief bezig met het onderzoeken van de trends rondom duurzaam reizen. Ieder jaar publiceren ze een diepgaand rapport waarin ze vertellen wat de laatste ontwikkelingen rondom duurzaamheid zijn in de reisbranche. Een terugkerend thema in deze rapporten van de afgelopen jaren is dat steeds meer reizigers waarde hechten aan het verblijven bij duurzamere accommodaties en het algeheel verduurzamen van hun vakanties.

Bekijk het het volledige aanbod van Booking.com

Booking.com