SNP Natuurreizen logo

√ 100% CO2 compensatie

√ Travelife certificaat

Bekijk aanbod

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen is een perfecte reisaanbieder voor mensen die houden van natuur. Elke reis staat garant voor een unieke beleving. Zo kun je kiezen uit actieve wandelvakanties, fietsvakanties, leuke wintervakanties, rondreizen waarin je een streek of land echt leert kennen, bijzondere groepsreizen en nog veel meer. Voor natuurliefhebbers, door natuurliefhebbers.

SNP Natuurreizen Duurzaamheid

SNP Natuurreizen is een van de meest duurzame reisaanbieders ter wereld. Zo kregen ze in 2013 als één van de eerste touroperators van de hele wereld het Travelife certificaat. Dit certificaat is het hoogst behaalbare niveau van duurzaamheid volgens de Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Elke 2 jaar vindt er opnieuw een keuring plaats om ervoor te zorgen dat alle partijen met dit certificaat ook duurzaam blijven ondernemen.

SNP Natuurreizen CO2 Compensatie

SNP vindt dat CO2 compensatie ook erg belangrijk is: daarom reis je als je bij hen boekt altijd CO2 neutraal. Op deze manier wordt je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk gehouden. SNP berekent voor elke reis die ze aanbieden hoeveel CO2 uitstoot er vrijkomt en compenseert dit vervolgens. Hierbij wordt gekeken naar onder andere de uitstoot van je overnachting, excursies, vervoer en meer. Deze kosten neemt SNP Natuurreizen volledig voor haar rekening. Dat betekent dat ze het niet doorberekenen in hun prijzen en jij zelf dus niet voor de kosten hoeft op te draaien.

SNP en Vermindering van Plasticvervuiling

De duurzame activiteiten van SNP eindigen niet bij de volledige CO2 compensatie: ook zetten ze zich in om plasticvervuiling terug te dringen. Ze hebben de International Tourism Plastic Pledge ondertekent. De reissector speelt een grote rol in deze plasticvervuiling. Om het plastic in onder andere de oceanen en in prachtige natuurgebieden terug te dringen en te voorkomen, zijn de volgende 3 items onderdeel van deze Plastic Pledge:

  • Bewustwording van het probleem vergroten
  • Stimuleren om plasticgebruik te verminderen
  • Uitwisseling van kennis tussen partijen

Groene Accommodaties bij SNP

Als je een vakantie boekt bij SNP, overnacht je vaak in een unieke kleinschalige accommodatie. Hierdoor worden lokale ondernemers ondersteund en verdienen deze ook aan jouw reis. Daarnaast werkt SNP samen met accommodaties om ze te certificeren met officieel erkende milieulabels.

Duurzame Reisprogramma's

Door de focus op kleinschaligheid, houdt SNP de impact van de reizen op het milieu zo klein mogelijk. De groepen zijn vrijwel nooit groter dan 15 personen. Daarnaast zijn de meeste activiteiten te voet of te fiets, waardoor bijvoorbeeld de lokale dieren niet tot amper gestoord worden. SNP leidt deskundige reisleiders op en besteden tijdens deze opleiding veel aandacht aan duurzaamheid. Daarnaast mijden ze drukke skipistes zoveel mogelijk, gebruiken ze tijdens hun excursies geen milieubelastende voertuigen zoals bijvoorbeeld quads of sneeuwscooters en bieden ze diverse accommodaties aan die aangesloten zijn bij de Rainforest Alliance.

Bekijk het het volledige aanbod van SNP Natuurreizen