sunweb logo

√ CO2-neutraal reizen

√ Ondersteunt duurzame projecten

Bekijk aanbod

Sunweb Aanbod

Sunweb is een van de grootste vakantieaanbieders van Nederland. Je kunt hier terecht voor zowel spectaculaire zomervakanties als wintervakanties. Of je nu lekker dichtbij huis wil blijven in Europa of toch iets verder wil reizen, er zit altijd wel een prachtige bestemming tussen die jou aanspreekt. En natuurlijk het belangrijkste: Sunweb investeert ook flink in duurzaamheid.

Sunweb Duurzaamheid

Wanneer je een vakantie boekt bij Sunweb, dan is deze altijd CO2-neutraal. Dit wil zeggen dat Sunweb berekent hoeveel CO2 jouw geboekte vakantie uitstoot, en dit vervolgens compenseert door te investeren in diverse duurzame projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan windmolenparken of andere projecten die schone energie aan mensen leveren. Op deze manier kun jij met een gerust hart op vakantie.

Travelife Certificaat

Naast CO2-neutrale vakanties beschikt Sunweb ook nog over een Travelife certificaat. Dit is een internationaal erkend programma door de GSTC (Global Sustainable Tourism Council). Partijen worden op basis van circa 255 punten beoordeeld op thema's rondom duurzaamheid en maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Dit certificaat laat dus zien dat Sunweb daar goed uit de bus is gekomen.

Duurzame Doelen

In 2015 zijn er door de Verenigde Naties 17 duurzame doelen opgesteld. Sunweb focust zich op 4 van deze doelen waarin zij geloven het grootste verschil te kunnen maken:

  • Goede gezondheid en welzijn (voor de lokale economie)
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Klimaatactie
  • Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Ook werkt Sunweb op hun bestemmingen samen met lokale ondernemers en stimuleren op deze manier de lokale economie. Als je duurzaam op vakantie wil, zit je bij Sunweb dus goed!

Bekijk het het volledige aanbod van Sunweb