TUI logo

√ TUI Fair Travel

√ Travelife certificaat

Bekijk aanbod

Het Aanbod van TUI

TUI is in Nederland de grootste aanbieder van vakanties. Je kunt hier terecht als je een vakantie dicht bij huis wil of juist ver weg wil. TUI staat bekend om haar pakketvakanties, maar bieden nog veel meer aan. Zo kun je bij TUI onder andere terecht voor zon- en wintervakanties, stedentrips, hotelovernachtingen, diverse rondreizen of als je wil kamperen. Bij TUI is de kans groot dat je een droomvakantie kunt vinden tegen een scherpe prijs, terwijl je duurzaamheid ook nog in overweging neemt.

TUI Duurzaamheid

TUI is op diverse manieren bezig met het verduurzamen van hun vakanties en probeert continu verbeteringen aan te brengen. Op elk punt van de reis, van boeking tot overnachting en reizen, proberen ze een betere wereld te creëren. Zo kun je op hun site filteren op duurzame accommodaties, zijn ze bezig om de CO2 uitstoot van hun kantoren en winkels te reduceren, proberen ze ook de uitstoot van hun vliegtuigen te verminderen en werken ze samen met hotels om te kijken naar duurzame oplossingen. We geven een kort overzicht van welke duurzame activiteiten TUI onder andere onderneemt.

TUI Fair Travel

TUI heeft een speciaal Fair Travel aanbod dat volledig in het teken van duurzaamheid staat. Zo zijn alle accommodaties in dit programma voorzien van een eco-label, ondersteunt TUI de lokale economie en bevolking en investeren ze in het duurzamer maken van mobiliteit. Op deze manier denken ze dus aan alle 3 de P's van duurzaamheid: People, Planet en Profit. Bij elke boeking van een TUI Fair Travel vakantie gaat er in totaal 4 euro naar verduurzaming. Het klinkt misschien als niet zo heel veel, maar gezien het aantal vakanties dat via TUI geboekt wordt, loopt dat snel op. Daarnaast kun je tijdens deze vakanties nog steeds genieten van het comfort dat je gewend bent.

Bekijk TUI Fair Travel vakanties

TUI CO2 Compensatie

CO2 compensatie wordt voor steeds meer mensen een must wanneer ze ervoor kiezen om te vliegen, en TUI blijft op dit gebied zeker niet achter. Je kunt via TUI Fly namelijk direct een vliegticket kopen met CO2 compensatie, zodat je niet via een externe partij alsnog je CO2 hoeft te compenseren. Daarnaast zijn ze ook actief bezig om de CO2 uitstoot van hun vliegtuigen te verminderen.

Duurzame Excursies 

Ook excursies spelen een belangrijke rol in duurzaamheid. TUI werkt samen met lokale agenten om de duurzaamheid van de excursies te verhogen zodat ze goed zijn voor mens, natuur en dier. Op deze manier kun je extra genieten van je vakantiebestemming.

Duurzame Hotels van TUI

Naast dat TUI met veel hotels samenwerkt, bezitten ze zelf ook hotels. Deze hotels hechten natuurlijk veel waarde aan duurzaamheid. Ook zijn er speciale TUI Blue hotels met een focus op wellness. Hier kun je onder andere heerlijk biologisch eten.

Better Holidays, Better World

"Better Holidays, Better World" is het motto van TUI waaronder ze duurzaamheid niet alleen bij zichzelf, maar in de hele reisbranche willen verbeteren. Dit doen ze door bovengenoemde voorbeelden, maar daarnaast stimuleren ze bijvoorbeeld ook de bewustwording van mensen dat hun vakanties en reizen een negatieve impact op de natuur en het milieu kunnen hebben. Wil je dus een duurzame vakantie boeken? Dan zit je bij TUI goed!

Bekijk het het volledige aanbod van TUI