Logo Center Parcs

√ Green Key Gecertificeerd

√ De parken bestaan voor 90% uit groen en water

Bekijk het aanbod

Center Parcs Vakantieparken

Bijna iedereen in Nederland heeft wel eens gehoord van Center Parcs. Center Parcs biedt namelijk al 50 jaar prachtige cottages en andere vakantiehuizen aan. In Nederland, maar ook in België, Frankrijk en Duitsland. Bij Center Parcs draait alles om samenzijn en genieten van de beeldschone natuur. Iets wat op elk park prominent aanwezig is. Daarnaast biedt Center Parcs leuke activiteiten voor jong en oud aan. Variërend van een heerlijke plons in subtropische zwembaden tot aan escaperooms, klimparken, wellness centra en unieke wandelingen en fietstochten door de natuur. Bij Center Parcs vind je voor ieder wat wils.

Verzekerd van een duurzame vakantie!

Iets waar Center Parcs in uitblinkt is duurzaamheid. Naast het feit dat 90% van de parken volledig uit groen en water bestaan, is Center Parcs een koploper in het aanbieden van duurzame vakanties. Dit laten ze onder andere zien door het in stand houden en bevorderen van de biodiversiteit op de parken, het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen en geothermie en een groot deel van het afval op het park wordt gerecycled in nieuwe bankjes voor in het bos. Maar als je dacht dat dit het was dan heb je het mis. Center Parcs zet zich ook in voor een duurzame wereld door:

  • Sinaasappelschillen te bewaren en hier zeep van te maken
  • Eigen restaurants en supermarkten te voorzien van duurzame en lokale producten
  • Geen gebruik te maken van eenmalig plastic
  • De parken te laten onderhouden door een eigen huisbioloog
  • Koffiedrab te gebruiken om paddenstoelen mee te kweken
  • Oud frituurvet om te zetten in biodiesel

Zoals je kan lezen probeert Center Parcs er alles aan te doen om jouw vakantie onvergetelijk te maken en hierbij zo goed mogelijk rekening te houden met de flora en fauna van de parken.

Duurzame Certificaten Center Parcs

Als kers op de taart heeft Center Parcs meerdere certificaten omtrent duurzaam ondernemen in handen. Zo zijn sinds 2020 alle parken van Center Parcs in het bezit van een Green Key certificaat en zijn alle Nederlandse parken in het bezit van een Green Key Gold certificaat. Center Parcs heeft deze verkregen door te werken met duurzame leveranciers, goed om te gaan met energie en water, veel te recyclen en weloverwogen keuzes te maken omtrent biologische voeding. Daarnaast heeft Center Parcs ook de ISO 14001 en 50001 in de wacht gesleept. Deze certificaten geven aan dat Center Parcs voldoet aan de implementatie van bepaalde bedrijfsvoering die de ecologische verantwoordelijkheid van Center Parcs garandeert en het verbuik van energie beperkt.

Goede & Groene daden

Ten slotte zet Center Parcs ook in voor de natuur door samen te werken met het Wereld Natuur Fonds en het Missing Chapter Foudnation. Maar naast de natuur zorgt Center Parcs ook goed voor de medemens. Door samen te werken met Make a Wish Foundation en Stichting De Opkikker helpt Center Parcs om ernstig zieke kinderen een fantastische dag te bezorgen. Daarnaast zet Center Parcs zich met haar eigen stichting, de Center Parcs Foundation, in voor kwetsbare gezinnen.

Bekijk alle Parken van Center Parcs